Socialisatie, socialiseren van de pup?
Socialisatie is een zeer belangrijke stap in het leven van uw puppy. Uw puppy socialiseren betekent hem openstellen voor de wereld om hem heen. Of het nu gaat om relaties met andere honden, mensen of gewoon het ontdekken van de wereld, andere dieren, de geluiden van de stad, enz.
26 februari, 2021 in
Socialisatie, socialiseren van de pup?
Jeason Pourcelet
| Nog geen reacties

Uw puppy socialiseren betekent hem openstellen voor de wereld om hem heen. Of het nu gaat om relaties met andere honden, mensen of gewoon het ontdekken van de wereld, andere dieren, de geluiden van de stad, enz.

Samenvattend: "Socialisatie is een algemene term die verwijst naar het leren kennen van het leven en de verschillende stimuli. Socialisatie daarentegen is een preciezere formule, aangezien zij uitsluitend betrekking heeft op het leren leven in een groep.

Uw puppy socialiseren: op de juiste manier beginnen

Over het algemeen begint de socialisatie van uw puppy zodra hij bij u thuis is. Terwijl hij zijn nieuwe thuis verkent, is het een goed idee om hem eerst de regels te leren waaraan hij zich zal moeten houden. Begin met hem basiscommando's te leren, zoals "zit", "kom", enz. Het is belangrijk om kleine trainingssessies van vijf minuten per keer te doen, zodat uw puppy niet overweldigd raakt. Je hebt tijd, dus zet hem niet onder druk.
 

Elke keer als je puppy iets goed doet, beloon hem. Geef hem kleine traktaties of speel met hem. Op die manier zal uw puppy het veel sneller begrijpen en u graag tevreden stellen bij de oefeningen die u van hem vraagt. Zorg er tijdens een oefening altijd voor dat je positief eindigt. Feliciteer uw viervoeter en laat hem los van zijn trainingssessie. 

Uw puppy leren spelen op commando 

Over het algemeen slapen puppy's overdag veel, maar als ze wakker zijn, kunnen ze meer of minder actief zijn, afhankelijk van het ras. Ze hebben energie te over en kauwen graag op alles wat ze vinden. Om te voorkomen dat uw puppy uw schoen voor zijn speelgoed aanziet, moet u hem leren om op commando met zijn speelgoed te spelen. Dat wil zeggen, de basisregel is dat u beslist wanneer u met uw puppy speelt en niet andersom. Als uw hond naar u toekomt met een speeltje om mee te spelen en u vraagt er niet om, is het gebruikelijk om het te weigeren. Er zijn zelfbeheersingsoefeningen en eerlijk gezegd zal dit u veel helpen, vooral bij sporttraining later met uw hond. Denk er altijd aan dat een puppytrainingssessie kort, precies en positief moet zijn. 

Prioritering

Als de pup in een roedel leefde, dan zou hij zijn plaats moeten vinden. Wij zitten natuurlijk niet in deze situatie, maar uw puppy heeft dezelfde primitieve behoeften. Hij zal op een of andere manier proberen in conflict te komen met de regels die je hem oplegt. Je puppy is nog een baby die grenzen probeert te overschrijden. Je moet voet bij stuk houden en je aan de regels houden. Het is belangrijk niet toe te geven, anders zal uw puppy er een gewoonte van maken u uit te testen en u niet te gehoorzamen. Gedraag je uiteraard niet als een tiran, maar maak hem duidelijk dat er regels zijn waaraan hij zich moet houden, dat die streng zijn en dat jij degene bent die beslist. Op deze manier zal het samenwonen goed gaan. 

Socialisatie

De pup is ontvankelijk voor de wereld om hem heen en voor de signalen die hij ontcijfert. Het is noodzakelijk en essentieel dat uw puppy zijn kennis verdiept en zich bewust wordt van de omgeving waarin hij evolueert. Door met zijn soortgenoten om te gaan, leert de puppy om de codes van de hond te lezen, te begrijpen en te respecteren. Deze interacties zullen uw metgezel helpen om zich goed te gedragen tegenover andere honden. Het is door zijn medehonden te ontmoeten dat hij vooruitgang zal boeken. Natuurlijk is het aan de meester om de signalen en de hondentaal te leren lezen om de interacties voor zijn pup zo te kiezen dat ze goed zijn. Als u ziet dat de hond voor u agressief is, laat uw puppy dan niet met die hond omgaan. Kies honden die je vertrouwt om het te laten werken. 

Ga daarvoor bijvoorbeeld naar een hondenclub, waar ze werken aan het socialiseren en trainen van uw puppy. Omring u met professionals om te slagen in deze cruciale fase in de opvoeding van uw puppy. Groepslessen stellen uw huisdier in staat te wennen aan contact met andere honden en goede relaties te versterken. De trainers zijn er om je te begeleiden en je advies te geven. Aarzel niet om informatie te vragen om de juiste club voor u te kiezen. 

Socialisatie, socialiseren van de pup?
Jeason Pourcelet 26 februari, 2021
DEEL DEZE POST
Labels
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten