Hoe kunt u de brokken van uw huisdier zo goed mogelijk bewaren?
Hier zijn enkele tips om onaangename verrassingen te voorkomen.
7 april, 2021 in
Hoe kunt u de brokken van uw huisdier zo goed mogelijk bewaren?
Jeason Pourcelet
| Nog geen reacties

Hoe bewaar je de brokjes van je hond goed? Dit is een vraag die vrij vaak wordt gesteld door baasjes die merken dat hun hond zijn eetlust verliest als het zakje wordt geopend. U vraagt zich misschien af hoe dit verklaard kan worden. In werkelijkheid kunnen bepaalde fouten bij het bewaren van brokken de kwaliteit van het voer aantasten. Een open zak vermindert de smakelijkheid van de brokken, en de brokken zullen waarschijnlijk ook beschimmelen of een deel van hun voedingswaarde verliezen. Plastic bakken of emmers zijn een goede manier om brokken in te bewaren, maar wij zullen u uitleggen hoe u ze correct gebruikt. 

De gevolgen van het slecht bewaren van brokken.

De meest voorkomende fout is te denken dat de houdbaarheidsdatum op de verpakking voldoende is om de kwaliteit van de brokken te garanderen. Dit is echter niet voldoende om te garanderen dat het voedsel goed houdbaar is. Als u een zak open laat staan, vooral in een vochtige of warme kamer, kan dat de groei van bacteriën en schimmels sterk bevorderen. Het voedsel van uw huisdier wordt niet alleen minder smakelijk, maar ook minder verteerbaar. Alleen al door het contact met de lucht oxideren de vetten, geven ze een onaangename geur en een scherpe smaak af, gaan essentiële vetzuren verloren en kunnen ook bacteriën en schimmels ontstaan. Slechte bewaring kan ook leiden tot een verandering in de samenstelling van het voedsel. Vitamines zullen drastisch dalen. Dit kan een grote reden zijn waarom uw huisdier weigert zijn brokjes te eten wanneer de zak geopend is. De houdbaarheidsdatum is één maatregel om rekening mee te houden, maar opslag is net zo belangrijk. 

            Fouten die je moet vermijden. 

            De meeste mensen denken dat ze er goed aan doen plastic brokkenbakken te kiezen. Maar dit is geen goede optie voor het optimaal bewaren van het voer van uw hond als u het uit de originele verpakking haalt. Hier volgt een lijst van enkele fouten die u moet vermijden om het voedsel van uw huisdier op de best mogelijke manier te bewaren. 
            - Stel de brokken van uw huisdier niet bloot aan temperaturen boven 30°C, want dan veranderen de vitaminen en vetten (vooral de essentiële vetzuren) die in de brokken zitten.

            - Laat de zak brokken niet open staan. Hierdoor oxideert het voedsel door contact met de lucht en ontstaan er bacteriën.

            - Zet de zak brokken op een plaats waar de temperatuur varieert: op een balkon bijvoorbeeld. Dit leidt tot condensatie in de zak, en bevordert zo de ontwikkeling van schimmel. Vermijd ook vochtige plaatsen zoals buiten (de temperatuur kan soms onder 10°C dalen, wat niet aan te raden is) of zelfs uw garage of kelder.

            - In tegenstelling tot wat je zou denken, is het een slecht idee om je brokken in een plastic bakje te doen. Door de brokjes uit de originele verpakking te halen, bevordert u voortijdige oxidatie van het voedsel. Bovendien veroorzaakt het contact met plastic een verlies van smaak en geur van de brokken. Dit maakt ze minder smakelijk voor uw hond. Om nog maar te zwijgen over het feit dat deze blikken een echte broedplaats voor bacteriën zijn.

            - Samenvattend kan worden gesteld dat een geopende zak maximaal een maand na opening goed blijft. Als u dit pakket over
            meerdere maanden spreidt, is de kwaliteit niet gegarandeerd en zal het niet het beste voor uw hond zijn. Brokjes zijn voedsel en
            zoals elk voedsel: ze worden mettertijd afgebroken.

            We gaan het nu hebben over de goede methodes om de brokjes van uw huisdier in goede conditie te houden. 
            Om brokken optimaal te bewaren, vergeet u de brokjesdozen en volgt u deze tips om de kwaliteit van uw brokken te garanderen. 
            - Let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Probeer waar mogelijk een zak te kopen waarvan de vervaldatum 10 maanden of meer is. Ze zullen dan perfect zijn voor uw hond om smakelijk te vinden. Zodra u de verpakking opent, is het ideaal dat de brokjes binnen een maand worden verbruikt. Het is daarom raadzaam een zak te kopen die overeenkomt met het verbruik van uw huisdier over een periode van een maand. Op die manier zorgt u ervoor dat de brokken niet worden blootgesteld aan oxidatie of bacteriën. 
             - De ideale temperatuur van de ruimte waar u uw zak brokken bewaart, moet tussen 10 en 25°C liggen, waarbij
            temperatuurschommelingen moeten worden vermeden. Kies daarom een plaats in uw huis ver van een raam of een radiator. 
            - Open maar één pakje per keer.
            - We denken er zelden aan, maar uw brokken kunnen in de diepvriezer bewaard worden. Dit zorgt voor een betere bewaring en beperkt de ontwikkeling van opslagmijten waarvoor sommige honden zeer allergisch zijn.
            - Bewaar uw zakje in een plastic bakje, maar laat de brokjes wel in hun verpakking zitten! Dit zal ervoor zorgen dat het voedsel goed bewaard blijft. Kies een luchtdichte doos.  

            Samenvattend moet u weten dat, hoe goed de brokken ook zijn die u koopt, zelfs de beste op de markt, ze al hun doeltreffendheid verliezen als ze slecht worden bewaard. Het is daarom van essentieel belang de brokken van uw huisdier in de originele verpakking te bewaren en het zakje in een geschikte, luchtdichte doos te bewaren. Houd de houdbaarheidsdatum in de gaten en bij voorkeur moet uw huisdier zijn zakje binnen een maand opeten. 

            Hoe kunt u de brokken van uw huisdier zo goed mogelijk bewaren?
            Jeason Pourcelet 7 april, 2021
            DEEL DEZE POST
            Labels
            Archiveren
            Aanmelden om een reactie achter te laten