Wanneer moet u uw kat ontwormen?
Ontworming is een essentiële behandeling
1 april, 2021 in
Wanneer moet u uw kat ontwormen?
Jeason Pourcelet
| Nog geen reacties

Als uw kat niet wordt ontwormd, vergroot u het risico dat uw kat wormen krijgt. Dit komt doordat de wormen zich in het lichaam van uw huisdier nestelen en zich voeden met de voedingsstoffen die uw huisdier binnenkrijgt. Dit zal de gezondheid van uw kat beïnvloeden.

Het is belangrijk om op de eerste tekenen van een wormbesmetting in uw haarbal te letten, anders zullen ze zich zeer snel vermenigvuldigen. Dit zou wel eens gevolgen kunnen hebben.

Om dit probleem op te lossen, is het belangrijk om uw kat regelmatig een ontwormingsmiddel te geven. Als uw kat wormen heeft, moet u zich ervan bewust zijn dat dit op mensen kan worden overgedragen.

Maar hoe kan de kat wormen vangen? 

Hier zijn verschillende manieren waarop uw kat besmet kan raken. 

Door zich te voeden met prooien zoals muizen, vogels, enz.

Na een vlooienplaag die wormen kan overbrengen

Door in contact te komen met andere katten met wormen

Bij het eten van rauw vlees

Via de moedermelk als je borstvoeding geeft. Als de moeder wormen heeft, bestaat het risico dat zij haar baby's besmet. 

 

Wat zijn de tekenen om te weten of uw kat wormen heeft?

In het begin is het heel moeilijk om tekenen van aantasting op te merken. Het is moeilijk om wormen in de ontlasting van de kat op te sporen, omdat de wormeieren meestal onzichtbaar zijn voor het blote oog. Alleen bij een zware besmetting worden wormen in de uitwerpselen aangetroffen.

Maar hoe meer parasieten er zijn, hoe merkbaarder de effecten worden. Als u wormen in de ontlasting van uw huisdier ziet, is het absoluut noodzakelijk dat u uw huisdier een ontwormingskuur geeft.

Les symptômes les plus répandus lors d’une infestation de vers :

Diarrhée, Vomissements, Pelage terne, Perte d’appétit, Ventre gonflé,

Hoe vaak moet ik mijn kat ontwormen? 

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. In werkelijkheid hangt het antwoord af van de gewoonten van uw kat. Een kat die vaak buiten loopt, moet om de 3 maanden worden beschermd. Dierenartsen raden dit aan om het risico van besmetting te beperken. Is uw huisdier daarentegen een huismus, dan zou een ontwormingskuur om de 6 maanden voldoende moeten zijn.

Let op: deze verhouding geldt alleen voor volwassen katten. Een kitten moet tot de leeftijd van 6 maanden elke maand ontwormd worden.

Hoe moet de ontwormingskuur worden toegediend?

In het algemeen wordt een ontwormingsmiddel toegediend in de vorm van een tablet die moet worden doorgeslikt. Als uw kat er niet erg dol op is en de tablet niet graag inneemt, raad ik u aan de tablet te verstoppen in een ingrediënt dat hij lekker vindt. Het doel van deze behandeling is om alle wormen te doden. Wees voorzichtig, de dosering van uw medicatie is direct gerelateerd aan het gewicht van uw huisdier. Als u niet zeker bent, aarzel dan niet uw dierenarts om advies te vragen.
Vertaald met

Op het internet vindt u huismiddeltjes die worden aanbevolen door mensen die liever geen medicijnen geven. U bent vrij in uw keuze, maar u moet weten dat er momenteel geen bewijs is voor de effectiviteit van deze huismiddeltjes. Daarom adviseren wij u een geschikt ontwormingsmiddel te gebruiken waarvan de doeltreffendheid is bewezen en dat in een laboratorium is ontwikkeld.

U beschikt reeds over alle basisinformatie die u moet weten om uw huisdier te beschermen. Als u nog vragen heeft, stel ze dan aan uw dierenarts. 

Wanneer moet u uw kat ontwormen?
Jeason Pourcelet 1 april, 2021
DEEL DEZE POST
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten